Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 3-3 | Τους χάλασε τα πλάνα! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 00:24

Με τον Μορόν να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 97’ η ομάδα μας άντεξε στο πρέσινγκ της ΑΕΚ, του Σιδηρόπουλου και του Varista επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο ΑΡΗΣ παίζει για την πάρτη του και μόνο. Ο δραστήριος Φέτφα ισοφάρισε , ο Σαβέριο έκανε προς στιγμή την ανατροπή με ωραία ενέργεια, ο Μορόν από την άσπρη βούλα σόκαρε στο φινάλε την Ένωση. Ικανοποίηση στον κόσμο που είδε την ομάδα να συνεχίζει να ανεβάζει την απόδοση της παρά το εκτεταμένο ροτέισον και να παίρνει αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που οι υπόλοιποι μας είχαν ξεγραμμένους.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΡΗΣ, ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με πολλά νέα πρόσωπα παρουσιάστηκε ο ΑΡΗΣ στο αρχικό σχήμα όπως εξαρχής αναμέναμε. Τα βλέμματα όλων ήταν πάνω στο Φαμπιάνο που μετά από περίπου 2 μήνες απουσίας επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Η αλλαγή προσώπων όμως δεν ήταν αρκετή για να κόψει ο ΑΡΗΣ την τελευταία του κακή συνήθεια και για ακόμη μια φορά μπήκαμε νωθρά επιτρέποντας στην ΑΕΚ νωρίς νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό της. Η πλευρά του Μοντόγια από την αρχή είχε πρόβλημα με τον Άμπραμπαντ να μοιάζει με μόνιμη απειλή. Μια απειλή που μετουσιώθηκε σε ένα πέναλτι-φάντασμα από τον Σιδηρόπουλο σε μια φάση όπου ξεκάθαρα ο Άμπραμπαντ κάνει επιθετικό φάουλ στον Μοντόγια. Αχάμπαρος ο Σιδηρόπουλος με τεράστια ευκολία σφύριξε το πέναλτι, με το VAR να μην ασχολείται καν. Μπορεί η ΑΕΚ να είχε ξεκινήσει πολύ καλύτερα το παιχνίδι, το 0-1 όμως διαμορφώθηκε από μια λανθασμένη απόφαση.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΦΕΤΦΑ

Πιθανόν και αυτό το προκλητικό σφύριγμα του Σιδηρόπουλου να αφύπνισε την ομάδα μας που αφού συνήλθε από τον τρόπο που ήρθε αυτό το 0-1 άρχισε να βγάζει αντίδραση μέσα στο γήπεδο. Η ένταση στις μονομαχίες ανέβηκε, η κυκλοφορία της μπάλας βελτιώθηκε και με τον Ανσαριφάρντ να μπαίνει έξυπνα στις φάσεις και τον Φετφατζίδη να γίνεται πιο αποτελεσματικός στις επιλογές του, ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε να πλησιάζει στα αντίπαλα δίχτυα. Το σουτ από πλάγια θέση του Ανσαριφάρντ στο 24’ που πέρασε παράλληλα από την εστία ήταν η πρώτη απειλή, ενώ το γκολ του Φετφατζίδη που ακυρώθηκε έδειχνε ότι ο ΑΡΗΣ έχει βρει πλέον τα πατήματα του στο παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ συνέχιζε να ανεβαίνει με κάθε ευκαιρία και στο 44΄ ο Ανσαριφάρντ με μια πολύ έξυπνη κεφαλιά βγάζει την ασίστ στον Φετφατζίδη που κινήθηκε ωραία στον χώρο, πήρε την μπάλα και στη συνέχεια πλάσαρε ιδανικά για το 1-1!

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΣΑΒΕΡΙΟ

Η ισοφάριση του Φέτφα σκόρπισε ενθουσιασμό και αυτός ο ενθουσιασμός έδωσε ακόμη περισσότερη ώθηση στην ομάδα μας που πλέον έβλεπε ότι δεν είχε λόγο να φοβάται την ΑΕΚ. Με αυτή τη νοοτροπία μπήκε στο Β ημίχρονο παρόλο που ο Μάντζιος στα πλαίσια της διαχείρισης αντικατέστησε τους Ανσαριφάρντ και Φαμπιάνο που ήταν εκ των κορυφαίων στα πρώτα 45’. Ο Μορόν που πέρασε ως αλλαγή κατευθείαν έκανε αισθητή την παρουσία του ταλαιπωρώντας την άμυνα της ΑΕΚ διαρκώς. Μάλιστα στο 48’ κατάφερε να κρατήσει όσο έπρεπε την μπάλα και να την σπάσει ιδανικά για τον Σαβέριο όπου με διπλή προσπάθεια έγραψε το 2-1 ξεσηκώνοντας το Κλ.Βικελίδης!

ΠΙΕΣΕ Η ΑΕΚ, ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ Ο ΑΡΗΣ

Αν και το παιχνίδι είχε γυρίσει υπέρ μας όλοι γνωρίζαμε ότι υπήρχε αρκετός χρόνος και η ΑΕΚ θα ανέβαζε και άλλο την πίεση της. Οι αντίπαλοι μας ανέβασαν τον ρυθμό και έγιναν πιο απειλητικοί με τον Κουέστα όμως να έχει πάντα τις σωστές αντιδράσεις. Στην άμυνα όμως υπήρχαν τρωτά σημεία και πέρα από την μέτρια απόδοση του Μοντόγια και ο Ρόουζ που αντικατέστησε τον πολύ καλό Φαμπιάνο ήταν σε άλλο γήπεδο. Ενώ και ο Φατόρε παρά την καλή εμφάνιση του στην φάση της ισοφάρισης της ΑΕΚ δεν κινήθηκε σωστά. Όσο για τον Πινέδα που με μια δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-3, ο Ρόουζ τον είχε χάσει εντελώς.

ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΟΡΟΝ

2η φορά πίσω στο σκορ ο ΑΡΗΣ με τον χρόνο αυτή τη φορά να πιέζει ασφυκτικά. Σουλεϊμάνωφ και Ρούπ που είχαν μπει στο παιχνίδι με ευκολία αχρήστευαν κάθε προϋπόθεση για γκολ, ο Μορόν όμως από την άλλη έδειχνε αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια. Όπως και ο Σιδηρόπουλος που σε συνεργασία με τον Ολλανδό στον VAR «άλλαξαν» την αρχική απόφαση για πέναλτι στο καθαρό χτύπημα που δέχεται ο Μορόν στο 88’. Όσο όμως «δασκαλεμένοι» και αν ήταν και οι 2 δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια στο καθαρό χέρι του Βύντρα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μορόν ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και με αυτόν τον τρόπο κατά κάποιο τρόπο αποδόθηκε δικαιοσύνη. Κατά κάποιο τρόπο μιας και κανείς δεν ξέρει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η αναμέτρηση με μια διαιτησία 50-50.   

ΤΟ «ΡΟΤΕΪΣΟΝ» ΑΠΟΔΙΔΕΙ

Η επιστροφή του Φαμπιάνο και η παρουσία του Φετφατζίδη και του Ανσαριφάρντ στην βασική ενδεκάδα ήταν οι επιλογές του Μάντζιο που είχαν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ικανοποιημένο πρέπει να τον άφησαν και οι 3 μιας και ο Φαμπιάνο έμοιαζε σαν να μην έλειψε ούτε μια ημέρα ενώ οι άλλοι 2 συνέχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους. «Βράχος» ο Κουέστα παρά τα 3 γκολ που δέχθηκε δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Σχετικά καλά τα πήγαν και οι Ζουλ, Βεστράτε, Παναγίδης, Φατόρε αν και θα μπορούσαν να ήταν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους.  Το ίδιο ισχύει και για τον Σαβέριο που παρά το γκολ που πέτυχε σε αρκετές φάσεις δεν λειτούργησε καλά. Στη σούμα όμως το ταμείο είναι γεμάτο! Λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό και ο Άκης Μάντζιος βλέπει το «ροτέισον» που έχει επιλέξει εδώ και καιρό να αποδίδει καρπούς.

ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΨΥΧΟΥΣ

Γκρεμίστηκε άλλος ένας πρωτοπόρος από την κορυφή που ήρθε «καβάλα στο άλογο» στο Κλ.Βικελίδης.   Παρά τις πολλές αλλαγές και την «διαχείριση» από τον Μάντζιο ο ΑΡΗΣ μας στάθηκε καλά, πήρε την ισοπαλία και κέρδισε μερικούς ακόμη «ετοιμοπόλεμους» παίκτες για τη συνέχεια.  Η ομάδα δεν λύγισε από την μαχητική ΑΕΚ, δεν μάσησε από την «πίεση» του Σιδηρόπουλου και του Ολλανδού στο VAR και υπενθύμισε σε όλους ότι ο  ΑΡΗΣ παλεύει πάντα για τη νίκη και μόνο για τη νίκη. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ενδοιασμούς. Άντε να το εξηγήσεις αυτό σε όποιον δεν είναι ΑΡΗΣ.

ΥΓ. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προειδοποιεί ότι ο τζόγος και η εμμονή στα διπλά των πρωτοπόρων στο Κλ.Βικελίδης μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια περιουσίας.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!