Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανσερραϊκός – ΑΡΗΣ 1-1 | Πληγώθηκε στις καθυστερήσεις ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 22:26

Το καταπληκτικό γκολ του Μορόν τελικά δεν αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη ακόμη και αν έφθασε μόλις λίγα λεπτά μακριά πριν την κατακτήσει. Η κεφαλιά του Άλεξιτς στο 94’ ήταν αυτή που διαμόρφωσε το τελικό σκορ και ανάγκασε τον ΑΡΗ μας να αρκεστεί στον 1 βαθμό της ισοπαλίας παρόλο που ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες μας, κακές τοποθετήσεις και αντιδράσεις της άμυνας μας στο άναρχο παιχνίδι του Πανσερραϊκού. Πικρή γεύση από το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Με εξαίρεση τον Φρανκ Βέλεθ και την απουσία του Ζουλ ο ΑΡΗΣ θα μπορούσαμε να πούμε ότι κατέβηκε με το καλύτερο δυνατό αρχικό σχήμα ύστερα από καιρό. Το κέντρο όταν αμυνόμασταν με τους Βεστράτε, Τσούραζεκ και Νταρίντα έμοιαζε άδειο αλλά όταν είχαμε την μπάλα λειτουργούσε ιδανικά. Με την μπάλα να καταλήγει συνήθως στην δεξιά πλευρά οι κεφάτοι Σουλεϊμάνοφ και Οντουμπάτζιο έκαναν παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ έψαχνε το γκολ, δυσκολευόταν όμως να φτιάξει τις ιδανικές προϋποθέσεις για να το πετύχει.  Στην άλλη πλευρά οι Σερραίοι με μακρινές μπαλιές και άναρχα γεμίσματα προς την εστία μας προσπαθούσαν να φτιάξουν φάσεις. Φάσεις που εύκολα εξουδετέρωναν οι αμυντικοί μας αλλά το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα γεμίσματα στην πλάτη της άμυνας μας αρχικά περνούσαν και ύστερα διώχναμε έδειχναν ότι η αμυντική μας λειτουργία δεν ήταν η ιδανική.

Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Όταν λέμε ότι στον ΑΡΗ φέτος λείπει η ποιότητα σε σχέση με άλλες σεζόν εννοούμε την έλλειψη ποσοτικά παικτών όπως είναι ο Μορόν που με μια κίνηση του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Αυτό ακριβώς έκανε ο Ισπανός στην φάση του γκολ, όπου κατέβασε την μπάλα, κράτησε την κατοχή βάζοντας πλάτη τους αντίπαλους αμυντικούς και αφού γύρισε εκτέλεσε ένα ασύλληπτο σουτ στο γάμα της εστίας! Γκολ ζωγραφιά που αποτυπώνει με τον πιο ωραίο το περίσσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που χαρακτηρίζει τον Μορόν.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ο τρόπος που έψαχνε την ισοφάριση ο Πανσερραϊκός θύμιζε παιχνίδι αλάνας. Σε αυτό το ποδόσφαιρο αλάνας αν και μέχρι τις καθυστερήσεις ο ΑΡΗΣ ήταν αποτελεσματικός φαινόταν ότι η άμυνα μας δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Και όταν προηγείσαι με αυτό το εύθραυστο 1-0 περιθώρια για αδράνεια και λάθη δεν υπάρχουν. Αδράνεια όπως έδειξε ολόκληρος ο ΑΡΗΣ στην ανασταλτική του λειτουργία γνωρίζοντας ότι απέχει μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη νίκη. Ο Ζαμόρα δεν γύρισε ποτέ να βοηθήσει, ο Μοντόγια μπήκε χαλαρά στη φάση και ο Άλεξιτς έδωσε την ευκαιρία στον Πάμπλο Γκαρσία να ζήσει το όνειρο του… κόβοντας βαθμούς από τον ΑΡΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Πολλαπλές ερμηνείες έχει η σημερινή μας εμφάνιση. Η ομάδα σε γενικές γραμμές δεν έβγαλε πάθος, είχε περιορισμένα τρεξίματα και σε πολλές μονομαχίες οι παίκτες μας έμπαιναν επιφυλακτικά. Ακόμη και έτσι όμως είδαμε ένα σύνολο που όταν είχε την μπάλα την κυκλοφορούσε εξαιρετικά, δεν αγχωνόταν με την διάθεση των αντιπάλων μας να πιέσουν και εύκολα φθάναμε στην αντίπαλη περιοχή. Με λίγα λόγια ο ΑΡΗΣ σε μια μέτρια βραδιά ήταν ανώτερος του αντιπάλου και αυτό κάτι δείχνει. Όπως κάτι δείχνει ότι ο Μοντόγια ως αριστερό μπακ κάνει τα λάθη του, ο Φεράρι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και στο κέντρο τουλάχιστον όταν αμυνόμαστε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Έχει στρώσει την ομάδα ο Μάντζιος αλλά για να φθάσουμε φέτος εκεί που θέλουμε θα πρέπει να ανεβάσουμε παραπάνω την απόδοση.  Και όταν αντιμετωπίζεις τα παιχνίδια του πρωταθλήματος διαφορετικά από αυτά του κυπέλλου υπάρχει ο κίνδυνος να παγιωθείς σε μέτρια επίπεδα απόδοσης. Και αυτό είναι κάτι που ο Άκης Μάντζιος θα πρέπει να το προσέξει για την κρίσιμη συνέχεια.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Όταν προηγείσαι με 1-0 μια κακιά στιγμή είναι αρκετά για να χάσεις τη νίκη όπως έγινε στην φάση της ισοφάρισης. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο… αλλά το να βλέπεις ξανά και ξανά αυτή την ποδοσφαιρική αφέλεια των παικτών μας που επέτρεπαν με ευκολία στους αντιπάλους μας να κάνουν το ένα γέμισμα μετά το άλλο είναι κάτι το διαφορετικό. Κάτι το εκνευριστικό. Ιδιαίτερα όταν παρά την μέτρια εμφάνιση σου είναι ανώτερος του αντιπάλου σου και αξίζεις τη νίκη. ΟΚ, με τη διαχείριση ενόψει κυπέλλου αρκεί αυτές οι χαμηλές πτήσεις στις Σέρρες όπως και στην Κηφισιά να μην μας γίνουν κακή συνήθεια.

ΥΓ. Ζει το όνειρο ο Πάμπλο… Άραγε θα πάρει «πριμ ισοπαλίας με τον ΑΡΗ» από τα αφεντικά του;

ΥΓ2. Εμείς τον Άλκη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Η Πολιτεία δυστυχώς συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τον Άλκη και τον κάθε Άλκη.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!