Κυριακή, 05 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίστωση χρόνου και αναπροσαρμογή στόχων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 12:07

Αν η εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έπεισε πολλούς για την πρόοδο της ομάδας κόντρα στον ΟΦΗ παρά το ανεπιτυχές και πάλι αποτέλεσμα ήταν εμφανές ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο από την στιγμή που ανέλαβε ο Πάρντιου. Φυσικά και η δυσαρέσκεια που υπάρχει για την αναποτελεσματικότητα είναι απολύτως κατανοητή μιας και μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ με υψηλούς στόχους οφείλει να λειτουργεί πιο κυνικά και να μαζεύει βαθμούς ακόμη και στην κακή ημέρα της.  Ως επιβεβαίωση όλων όσων μας προβληματίζουν τις τελευταίες εβδομάδες ήρθε και η επίσημη δήλωση του Καρυπίδη που δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Η «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΚΑΡΥΠΙΔΗ, ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΣΤΟΙΧΟΙ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ

Όταν έχεις τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις 2 πρώτες θέσεις αυτονόητο είναι ότι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες που υπήρχαν το καλοκαίρι έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια. Δεν έχει να κάνει με το αν θα το πει ο επικεφαλής της ΠΑΕ ή ο προπονητής αλλά έχει να κάνει με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Το ίδιο ισχύει και με τους υψηλούς στόχους όπως τέθηκαν από επίσημα χείλη. Στόχοι που δεν τέθηκαν έτσι απλά επειδή μια μέρα ξύπνησε με κέφια ο Καρυπίδης και μερικοί «ρομαντικοί» φίλοι της ομάδας που θέλουν όπως όλοι μας τίτλους και τον ΑΡΗ στο Champions League αλλά τέθηκαν επειδή ο ΑΡΗΣ προοδεύει τα τελευταία χρόνια και αγωνιστικά δείχνει ότι μπορεί να κοιτάει στα μάτια όλους αυτούς που μονοπωλούν την κορυφή και τους τίτλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δηλαδή αν αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια οι big-πορδ ξεκινάνε με στόχο το ντάμπλ γιατί όχι και ο ΑΡΗΣ;  Μα γιατί ο ΑΡΗΣ εξωαγωνιστικά είναι αδύναμος και αυτό φαίνεται με κάθε ευκαιρία θα πει κάποιος αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που δεν αφορά μόνο τον ΑΡΗ αλλά όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Βάσει της εικόνας των προηγούμενων ετών μέσα στο γήπεδο ο ΑΡΗΣ δικαιούται να ονειρεύεται και αυτό ακριβώς συνέβη το καλοκαίρι. Και ξανά βάσει της εικόνας του σήμερα ο ΑΡΗΣ αναγκάζεται να κοιτάει αποκλειστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο και το κύπελλο της Ελλάδος είτε μας αρέσει είτε όχι.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ο ΠΑΡΝΤΙΟΥ

Ποτέ στο PlanetARIS.gr δεν μένουμε στο τελικό αποτέλεσμα ιδίως όταν αυτό δεν σου χαρίζει τίτλους ή προκρίσεις και για αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε τώρα.  Αντιθέτως καλό είναι να σταθούμε στην παρουσία του Ετεμπό, στην αξιοποίηση του Οντουμπάτζιο, στην «λύση» Ενκουλού, στην άνοδο του Νταμπό(ναι αυτόν που γιουχάραμε) και στην «επιστροφή» του Ματέο Γκαρσία. 5 σημεία αναφοράς της εποχής Πάρντιου που έρχονται να κουμπώσουν με τα καλά στοιχεία που προϋπήρχαν αλλά και αυτά που αναμένεται να βελτιωθούν όπως πχ. ο Γκαρθία και ο Γκρέι. Αυτά βλέπει ο Άλαν Πάρντιου και με ευκαιρία μιλάει για την βελτίωση της ομάδας παρά τα αρνητικά αποτελέσματα και σε αυτά είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε και εμείς.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΛΙΓΟΙ

Δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος ποδοσφαιρικός γκουρού για να διαπιστώσεις τα λάθη που έχουν γίνει στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΑΡΗ αλλά και των υπολοίπων ομάδων που αποζητούν την κορυφή. Τα λιγότερα λάθη με διαφορά φέτος τα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που σε συνδυασμό με τις «εξωαγωνιστικές βάσεις» που έχουν εξαργυρώνουν το πιο ορθολογικό αγωνιστικό πλάνο τους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και πάλι ευθύνη του Καρυπίδη είναι να τα διορθώσει και να μην τα επαναλάβει. Και όσο πρόβλημα και αν είναι η ελλιπής στελέχωση της ΠΑΕ η ουσία έχει να κάνει με την αγωνιστική φιλοσοφία του συλλόγου. Δηλαδή το αν η πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή και κάποιου συμβούλου επί του αγωνιστικού στη διοίκηση έχει να κάνει με την μετατόπιση της ευθύνης από το πρόσωπο του Καρυπίδη τότε δεν κάνουμε απολύτως τίποτα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Η ατέρμονη συζήτηση γύρω από το πλήθος των λαθών του καλοκαιρινού σχεδιασμού και η επίσημη δήλωση Καρυπίδη σε συνδυασμό με τις βαθμολογικές απώλειες από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν αποπροσανατολίσει σε μεγάλο βαθμό όλους μας αλλά και την ίδια την ομάδα. Όσο πιο γρήγορα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό και επιτρέψουμε στον Άλαν Πάρντιου και στους παίκτες του να επικεντρωθούν καθαρά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του τόσο γρηγορότερα αυτή η περιβόητη βελτίωση θα αρχίζει να εξαργυρώνεται. Το restart δεν έγινε με τον ΟΦΗ, ας γίνει λοιπόν κόντρα στον Ατρόμητο. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσουμε… ΠΑΜΕ ΡΕ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ!

 

ΥΓ. Έτσι απλά και ελληνικά έγινε η δουλίτσα με την τιμωρία του Ζερβίνιο... Τιμωρία 2 αγωνιστικών από το πουθενά, μείωση της ποινής κατόπιν έντασης. Τι και αν ο παίκτης μπορεί να έκανε την διαφορά κόντρα στον ΟΦΗ; θεωρητικό σενάριο θα πει κάποιος. Αν παίξει και σκοράρει πάντως σήμερα θα μας πουν τελικά ότι ήταν και σκάνδαλο!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!