Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαχείριση δυνάμεων και προσήλωση σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 17:13

Στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος πριν τα  πλέιοφς  ο ΑΡΗΣ μας όπως όλα δείχνουν κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Η έξοδος στην Ευρώπη αφήνοντας μια  ομάδα της «συμμαχίας της εξυγίανσης» από έξω  αλλά και η  2η θέση είναι μεγάλο κίνητρο. Ενώ υπάρχει και ο διακαής πόθος της κατάκτησης του κυπέλλου με τον επαναληπτικό να πλησιάζει.  Με λίγα λόγια εφόσον ο ΑΡΗΣ στοχεύει ψηλά η «επιλογή παιχνιδιών» μένει εκτός συζήτησης και κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ξεχωριστή βαθμολογική και ψυχολογική σημασία.

Έχει τονιστεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό ότι ναι μεν στα ντέρμπι υπάρχει το γόητρο αλλά οι βαθμοί είναι οι ίδιοι. Τι και αν ο ΑΡΗΣ στο πρωτάθλημα  από τα ταξίδια του στην Αθήνα επέστρεψε αήττητος; Όταν σπαταλάς βαθμούς κόντρα σε Λαμία, Παναιτωλικό και Γιάννενα η «σούμα» είναι πάνω κάτω η ίδια. Οπότε ναι μεν πλησιάζει το παιχνίδι στην Τούμπα αλλά οι βαθμοί κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ είναι εξίσου σημαντικοί και θα μας διασφαλίσουν ένα μικρό προβάδισμα για τα πλέιοφς. Ακόμη και 1 βαθμό πάνω να τερματίσεις  από τις ομάδες της «εξυγίανσης» απευθείας τους στερείς την δυνατότητα να σε αντιμετωπίσουν ακριβώς όπως σε αντιμετώπισαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μέσα στο Κλ.Βικελίδης με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα. Και φυσικά εφόσον πρέπει να ξεχωρίσεις ένα παιχνίδι από αυτά που ακολουθούν αυτό αναμφίβολα είναι η ρεβάνς του 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί πρέπει να δεις πως θα καταφέρεις να έχεις κάποιους παίκτες κλειδιά φρέσκους και ετοιμοπόλεμους. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο φετινός ΑΡΗΣ υπό την καθοδήγηση του Άκη Μάντζιου έχει δείξει ότι έχει πληθώρα ποιοτικών παικτών που περιμένουν σαν τρελοί να αρπάξουν την ευκαιρία που θα τους καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου αλλά και στου προπονητή τους. Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ούτε πανικός αν κάποιος λείψει αλλά ούτε και υπερβολή όσο αφορά το αναγκαίο ροτέισον. Μόνο έτσι η ομάδα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας ανεξαρτήτως προσώπων.

Πρωταθλητισμός και κατάκτηση τίτλων χωρίς «παιχνίδια σκοπιμότητας» δεν υπάρχει. Ιδιαίτερα όταν ανταγωνίζεσαι ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ σε συνθήκες  σουπερλίγδας. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ και να δουν τα επόμενα παιχνίδια καθαρά ψυχρά υπολογίζοντας τους βαθμούς που χρειάζονται για να μπούμε δυνατά στα πλέιοφς αλλά και τις δυνάμεις που απαιτούνται ώστε ο ΑΡΗΣ να διατηρηθεί ανταγωνιστικός στις πρώτες θέσεις μέχρι το φινάλε.

ΥΓ. Απορώ με τους συνΑρειανούς που συνεχίζουν και τρώνε το «τυράκι» της σχέσης ΑΡΗ-Ολυμπιακού όταν μετά το επιβεβαιωμένο σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας Ξάνθης-μπαογκ έχουμε και αυτές τις περίεργες αγάπες του Μπέου με τον Βρύζα και άλλους «φίλους» του Σαββιδιακού.

ΥΓ2. Παρακολουθώντας πάντως την πορεία του Κλάτενμπεργκ καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να διαλυθεί η «παράγκα» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι απλά να αλλάζει ενοικιαστές.

ΥΓ3. Βρέθηκε και το plan b για την ΕΠΟ μετά τα νομικά κωλύματα (και όχι μόνο) με την περίπτωση Ζαγοράκη. Σίγουρα ο Ντέμης  Νικολαϊδης  είναι  πιο συμπαθητική φυσιογνωμία αλλά όταν ξέρεις ότι πρόκειται για άλλη μια γλάστρα της συμμαχίας της εξυγίανσης υπό τις ευλογίες της Κυβέρνησης και το «πράσινο φως» από τον Ολυμπιακό, τι να περιμένεις;

ΥΓ4. Όσο για τον Παντελίδη τα έχουμε πει χίλιες φορές. Με το που τελείωσαν τα ελαφρυντικά και έφθασε η στιγμή να αποδείξει την αξία του  με το που βρήκε τις πρώτες δυσκολίες πήδηξε κατευθείαν από το καράβι!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!