Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι υπερασπιστές των ανίκανων και οι τιμωροί των ενόχων

Posted On Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 12:27

Προσπαθώντας να παρακολουθήσω online και offline το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο του ΑΡΗ ενόψει την κρίσιμης απόφασης για το που θα παίξει ο χιλιοταλαιπωρημένος ΑΡΗΣ μας πραγματικά εντυπωσιάζομαι με την παγίδα στην οποία έχουμε πέσει μέσα σχεδόν όλοι μας και το πως επικαλώντας την "λαϊκή βούληση" οι πραγματικοί υπεύθυνοι του σημερινού καταντήματος του ΑΡΗ έχουν καταφέρει να πετάξουν την "καυτή πατάτα" από πάνω τους και να τα χρεώσουν σχεδόν όλα στα θέλω του κόσμου. Την αρχή την έκαναν οι σύνδεσμοι με τις παρεμβάσεις τους και τις τοποθετήσεις τους προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, την συνέχεια φαίνεται να την δίνει ο απλός φίλαθλος της ομάδος που έχει συνθέσει ένα παζλ με νομικές ορολογίες, επιλεκτικά παραδείγματα άλλων ομάδων και ένα όραμα για το μέλλον του ΑΡΗ γεμάτο ρομαντισμό που απέχει έτη φωτός από μια τεχνοκρατική λύση σαν και αυτή της εκούσιας εκκαθάρισης.

Ίσως να είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα του ΑΡΗ εδώ και μια δεκαετία, το μοναδικό φαινόμενο ότι οι παράγοντες του ΑΡΗ βρίσκουν μόνιμο άλλοθι στον κόσμο. Σε κάθε δύσκολη, στενάχωρη ή εκ του αποτελέσματος λανθασμένη διοικητική απόφαση ο κόσμος ήταν αυτός που πίεσε ώστε να παρθεί... Έτσι μας έλεγε ο Λ.Σκόρδας δικαιολογώντας κάποια τεράστια συμβόλαια/ανανεώσεις για τα δεδομένα του ΑΡΗ, έτσι μας έλεγε ο Γ.Κόντης για τις τρομερές μεταγραφές του, έτσι μας έλεγε ο Α.Ζαμπέτας για το παγόβουνο που έβλεπε ότι θα πέφταμε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο ίδιος για να το αποφύγουμε.  Η γνωστή πετυχημένη συνταγή που χρησιμοποιήθηκε από την διοίκηση Αθανασιάδη για να μας παρουσιάσει την φούσκα με τον Φ.Πλά, τους φίλους-συνεργάτες από το Ντουμπάι, τις ρήτρες εμπιστευτικότητας και μια σωρεία ψεμμάτων προς τον κόσμο του ΑΡΗ που χάρη στις "δημοκρατικές" ψηφοφορίες της ΚΜΑ πάντα έπαιρναν και την "έγκριση" του κόσμου του ΑΡΗ. Είτε συμμετείχαν στις ψηφοφορίες 3000 μέλη, είτε συμμετείχαν 300. Στους ίδιους ρυθμούς και οι νεότεροι παράγοντες με συνελεύσεις παρωδία όπου σκοπό δεν είχαν το καλό του ΑΡΗ αλλά το κακό συγκεκριμένου ανθρώπου και άτυπα γκάλοπ-δημοψηφίσματα με 600 άτομα με την ελπίδα πάντα ότι η κάλπη θα έβγαζε το αποτέλεσμα που θέλανε... Μετά από τόσες παγίδες ή καλύτερα εγκλήματα τα οποία οι ανίκανοι παράγοντες έχουν καταφέρει να τα χρεώσουν στον κόσμο του ΑΡΗ, υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που συνεχίζει απτόητη να επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Μπροστάρηδες πρέπει να είναι οι σύνδεσμοι σε κάθε τι σημαντικό αλλά όχι εξιλαστήριο θύμα κάθε διοικητικού εγκλήματος. Είναι πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική τα "τσιμέντα", οι "στο κάγκελο", οι "στο λεοφωρείο μπαίνω, κομμάτια κατεβαίνω" από πολεμιστές της κερκίδας να μεταμορφώνονται σε "τεχνοκράτες", να συμμετέχουν σε συσκέψεις με νομικούς, να ακούνε τους "ειδικούς" αλλά ουσιαστικά η δική τους θέση να γίνεται σημαία κάθε ανίκανου παράγοντα που ναι μεν μπορεί να έχει τα πονηρά του σχέδια και να θέλει να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα αλλά φοβάται να πάρει μόνος του τις σημαντικές αποφάσεις. Το να είσαι διοικητικός παράγοντας σε μια ομάδα σημαίνει να ψάχνεις, να βρίσκεις λύσεις και να παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις για το συμφέρον της ομάδος. Όχι να επιδιώκεις την δημοσιότητα, να το παίζεις μυαλοπώλης και στα κρίσιμα να ψάχνεις να βρεις άλλους να περάσουν τις ιδέες σου... Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση κάποιων δεκαετιών ας θέσουμε τις παραγοντάρες μας προ των ευθυνών τους και ας δούμε ξεκάθαρα ποιος θέλει Β, ποιος θέλει Γ, ποιος θέλει ΑΦΜ. Για την ώρα έχουμε τον κ.Ψηφίδη να έχει δηλώσει ότι προτιμάει ΑΦΜ, τον Λ.Παπαδόπουλο της ΚΜΑ να θέλει την "γιορτή" της Γ Εθνικής. τον Π.Στεφανίδη να δηλώνει υπέρ της Football League, τον Χ.Παπαγεωργίου να είναι κατά της Γ Εθνικής και τον Α.Μυσιρλή  να δηλώνει όπου φυσάει ο άνεμος... Καιρός να μαζευτούν όλοι οι παραγοντάρες μας και να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση συνυπολογίζοντας την ιστορία του ΑΡΗ μας και το μεγαλείο του κόσμου του!

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και αρκετοί συνΑρειανοί μας θολωμένοι από το μίσος που τους έχουν ποτίσει τόσα χρόνια κατά  συγκεκριμένων ανθρώπων που ευθαρσώς δηλώνουν ότι δεν τους νοιάζει αν η ομάδα πάει και στην Ω κατηγορία, αρκεί μόνο να τιμωρηθούν αυτοί που με το μυαλό τους θεωρούν ενόχους της καταστροφής του ΑΡΗ... Έτσι ο ΑΡΗΣ θα προκόψει... Λες και αν 4-5 άτομα μπλέξουν σε τρελές νομικές περιπέτειες  αυτός ο βούρκος θα καθαρίσει... Δυστυχώς και να καταστραφούν συγκεκριμένοι άνθρωποι τα "άρρωστα κύτταρα" θα παραμείνουν ζωντανά. Αυτοί με τις ρήτρες εμπιστευτικότητας, τους συνεργάτες επενδυτές από το Ντουμπάι, αυτοί που έβλεπαν κερδοφορίες, πληρωμένους παίκτες, εισροή χρημάτων από τον Φ.Πλα, αυτοί που πετούσαν μπουκάλια και φώναζαν όταν ήταν συγκεκριμένα άτομα πάνω στο βήμα της Λέσχης, αυτοί που σε "τριγύριζαν"  όταν τολμούσες να κάνεις "δυσάρεστες ερωτήσεις", αυτοί που σου μιλούσαν για αλλόθρησκους και τον ΑΡΗ του Champions League... Αν πραγματικά υπάρχουν συνΑρειανοί μας που την Γ Εθνική την βλέπουν σαν format, τότε καλό είναι να σκεφτούν και λίγο παραπέρα από τους 4-5 που με τις υπογραφές τους ίσως και να έβλαψαν τον ΑΡΗ. Οτιδήποτε άλλο θα είναι παυσίπονο στον ασθενή...

ΥΓ. Χωρίς καμία αμφιβολία ο Π.Στεφανίδης έχει αποδειχθεί ακόμη πιο λίγος από όσο περιμέναμε. Παρόλα αυτά παρακολουθώντας τις "ζυμώσεις" των τελευταίων 10 ημερών και την υπερπροσπάθεια αρκετών για να διαλυθεί η ομάδα και να ξεκινήσει από την Γ αναρωτιέμαι τι αποτελέσμα θα μπορούσαμε να είχαμε αν όλη αυτή η κινητοποίηση των τελευταίων ημερών να ήταν προς την κατεύθυνση να βοηθηθεί ο κ.Στεφανίδης μπας και ο ΑΡΗΣ τελικά μπορέσει να παρουσιασθεί ανταγωνιστικός στην Football League. 

ΥΓ2. Το 1992 χρησιμοποιήθηκε το όνομα του S3 για να εκδιωχθεί ο Νίκος Γκάλης, το 2000 με μπροστάρη τον S3 σώθηκε ο μπασκετικός ΑΡΗΣ και ήρθε ο Γ.Δαμιανίδης και η ΓΕΝΕΣΙΣ, το 2004 πάλι με μπροστάρη τον S3 η ομάδα μπήκε στο άρθρο 44 και μπήκε για τα καλά στην ζωή μας ο Λ.Σκόρδας. Αυτή την φορά ας την πάρει την ευθύνη κάποιος άλλος...

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!