Σάββατο, 18 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα πρώτα θετικά βήματα και τα μεγάλα ερωτηματικά

Posted On Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 16:42

Δειλά δειλά αρχίζουν να ξεπροβάλλουν κάποια θετικά μηνύματα στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ και όλοι ευελπιστούμε αυτά να είναι απλά η αρχή. Η επισημοποίηση της συμφωνίας με τους Ψυχογιό, Σουνά, Σταυρόπουλο και Γιαννίτση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το σκηνικό αποσύνθεσης-διάλυσης της ομάδος στο οποίο είμαστε μάρτυρες εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα αν λάβουμε υπόψιν τα δημοσιεύματα (τα οποία επιβεβαιώνονται από τις συμφωνίες με τους παίκτες) ότι η διοίκηση Στεφανίδη έχει βρει τους οικονομικούς πόρους και κατέθεσε σημαντικά χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς τους για  να τους μεταπείσει τότε ίσως και να έφθασε η στιγμή που ο κόσμος του ΑΡΗ μπορεί να δει κάτι παραπάνω και να μην αρκείται στα λόγια.

Ψυχογιός, Σουνάς, Σταυρόπουλος και Γιαννίτσης είναι 4 παίκτες που για τον ΑΡΗ της Football League είναι απαραίτητοι. Όπως και οι περισσότεροι παίκτες του περσινού ρόστερ με εξαίρεση κάποιους παίκτες που όπως φάνηκε απλά δεν μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στον Ψυχογιό που είναι άνω των 24 ετών που λόγω της μη αδειοδότησης υπάρχει περιορισμός, κάτι που δείχνει από την μια πόσο τον υπολογίζει ο Καλαϊτζίδης αλλά και από την άλλη αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο μήπως τελικά αλλάξει κάτι στο θέμα των μεταγραφών. Είτε σε ότι έχει να κάνει με την αδειοδότηση, είτε με αλλαγή στους περιορισμούς των μεταγραφών για όλες τις ομάδες που θα κάνει τα πράγματα πιο ελαστικά. Όπως είπαμε όμως και στην αρχή η συγκεκριμένη θετική κίνηση της διοίκησης Στεφανίδη είναι μόλις ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση από τα πολλά που πρέπει να γίνουν. Και όσο υπάρχει ανοιχτό το θέμα των Μανιά, Διούδη και Κύργια κανείς δεν μπορεί να είναι ήρεμος. Ο Μανιάς είναι ίσως ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά για τον ΑΡΗ της Football League. Ιδίως όταν μιλάμε για έναν παίκτη  που γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία και την πρό-προηγούμενη χρονιά με την φανέλα του Απόλλων Σμύρνης έκανε όργια. Θα είναι τεράστιο πλήγμα να χαθεί ο Μανιάς για να ξεκινήσει μια προσπάθεια για να βρεθεί ένας παίκτης σαν τον Μανιά... Κάτι ανάλογο περίπου ισχύει και με τον Κύργια που σε γενικές γραμμές έκανε και αυτός μια καλή χρονιά και σίγουρα στην Football League θα μπορεί να προσφέρει σαφώς περισσότερα.  Η περίπτωση του Σ.Διούδη είναι αρκετά διαφορετική. Ο λόγος είναι ότι αν και πρόκειται για έναν καλό ταλαντούχο τερματοφύλακα την χρονιά που μας πέρασε φάνηκε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και να κάνει την διαφορά για την ομάδα μας. Όχι ότι είναι ευθύνη του τερματοφύλακα η τρύπια άμυνα μιας ομάδος αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι αν φας το γκολ οι 5 εξαιρετικές αποκρούσεις που έκανες πιο πριν ή πιο μετά απλά ξεχνιούνται και σπάνια δίνουν βαθμούς. Αν είναι λοιπόν να βάλω την προσφορά του Σ.Διούδη στην ομάδα σε σχέση με τα χρήματα που μπορεί να φέρει στην ομάδα, χωρίς δεύτερη σκέψη θα προτιμήσω τα χρήματα. Χρήματα που μπορούν να πείσουν και άλλους παίκτες να μείνουν ή να φέρουν άλλους για να συστρατευτούν στην προσπάθεια της επανόδου στην Superleague.

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για την παραμονή σημαντικών παικτών ακολούθησε και η είδηση για εξτρά χορηγία του ΟΤΕ TV αντί τηλεοπτικών ύψους 1.000.000€ . Ποσό που μπορεί να είναι σαφώς μικρότερο από αυτό της ΑΕΚ αλλά αποτελεί μια ανάσα για την ομάδα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Όλα όμως τα παραπάνω αποτελούν κινήσεις πάνω σε τεντωμένο σχοινί, μιας και όσο δεν βρίσκεται η νομική φόρμουλα για την προστασία από τους πιστωτές ο ΑΡΗΣ είναι στον αέρα. Το 106 φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί και το 99 να επανέρχεται. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος το έχει προτείνει, ούτε ποιος δικηγόρος θα το τρέξει. Αυτά απασχολούν όσους έχουν εμμονές με πρόσωπα και ότι έχει να κάνει με τον Λ.Σ. τους προκαλεί ίλιγγο. Ας τα βρουν οι δικηγόροι μεταξύ τους και ας κάνουν όλοι μαζί ενωμένοι αυτό που πρέπει για το καλό του ΑΡΗ. Αν όλα γίνουν όπως πρέπει ο κόσμος θα ακολουθήσει και θα στηρίξει, όπως πάντα κάνει ανεξάρτητα από παράγοντες, παίκτες και προπονητές.

ΥΓ. Όλα καλά και ωραία με τις επαφές, τις συμφωνίες, τις ανακοινώσεις κτλ κτλ. Τον λόγο όμως που ο κ.Στεφανίδης δεν έχει δηλώσει ακόμη την ομάδα στην Football League εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω... Κάτι που θα έπρεπε να είναι η πρώτη κίνηση της διοίκηση Στεφανίδη την αφήνουμε για το τέλος; Το αν κρύβεται κάτι από πίσω ή είναι διαδικαστικό το θέμα θα φανεί πολύ σύντομα...

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!