Κυριακή, 05 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Απόλλων Πατρών – ΑΡΗΣ 70-77 | Έκανε την αρχή στην Πάτρα! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 21:06

Την πρώτη νίκη της νέας αγωνιστικής σεζόν πέτυχε ο ΑΡΗΣ μας σήμερα στην Πάτρα, κερδίζοντας τον Απόλλωνα με 70-77! Πήρε από το ξεκίνημα κεφάλι στο σκορ, έφθασε στο +18 και παρά την «αξιοθαύμαστη» προσπάθεια των 3 διαιτητών να γυρίσουν το παιχνίδι τελικά  δεν μάσησε! Σημαντική νίκη μιας και από νωρίς επιβεβαιώνεται ότι φέτος με τους «μικρούς» του πρωταθλήματος υπάρχει απόσταση.

ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ

Αποφασισμένος να επιβάλλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα μπήκε ο ΑΡΗΣ μας στο παιχνίδι με τους Γκάλινατ και Μποχωρίδη να έχουν κέφια και η διψήφια διαφορά να αποτυπώνει την ανωτερότητα μας. Κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το +18 να είναι μεγαλύτερη υπέρ μας διαφορά και τους πατρινούς να μοιάζουν ανήμποροι.

Η ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ 3 ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΡΕΝΑΡΕ

Παρά τα ξεσπάσματα των Στάρκς και Γουάσιγκτον η ομάδα έλεγχε το παιχνίδι χωρίς να αγχώνεται. Έλα όμως που οι 3 διαιτητές ήθελαν να «τεστάρουν» τις αντοχές μας και να δουν αν το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει…  Απίστευτα σφαλτσοσφυρίγματα, φάουλ με τα μάτια και αδιαφορία για ξεκάθαρα σκληρά φάουλ των πατρινών. Δεν ήταν οι 12 βολές παραπάνω βάρεσαν οι αντίπαλοι μας αλλά τα πάρα πολλά προκλητικά σφυρίγματα σε πεντακάθαρες φάσεις που έδειχναν ότι οι διαιτητές προσπαθούν να απλώσουν σανίδα σωτηρίας στους πατρινούς. Έλα όμως που ο ΑΡΗΣ δεν μάσησε και με σημαντικούς πόντους από Τολιόπουλο, Κάρ και Σλαφτσάκη κλείδωσε τη νίκη έστω και αν δυσκολεύτηκε παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΙΠΗΣ

Αρκετά βελτιωμένη παρουσιάστηκε η ομάδα κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας σε σχέση με τους 3 προηγούμενους. Οι παίκτες μας απέναντι σε πιο χαλαρές άμυνες και λιγότερο αθλητικά κορμιά κατάφεραν να κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ και να χτυπήσουν και κοντά στο καλάθι όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Ο Κάρ έδειξε λίγο από το ταλέντο του σήμερα αν και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν διστακτικός στις κινήσεις του. Ο Γκάλινατ αν και άστοχος από μακριά φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 20 πόντους πείθοντας ότι μπορεί σταθεροποιώντας την επαφή του με το καλάθι να γίνει ο ηγέτης της φετινής προσπάθειας. Όσο για συμπαραστάτες οι Τολιόπουλος και Μποχωρίδης φαίνεται παιχνίδι με παιχνίδι να βρίσκουν καλύτερα τον ρόλο τους στην ομάδα και να γίνονται πιο ουσιαστικοί παρά το «βραχυκύκλωμα» του Μπόχω με τα παράλογα και τραγικά άστοχα μακρινά σουτ. Σανόγκο και Σλαφτσάκης εργάτες πολυτελείας και σήμερα όπως και ο Ντε Σόουζα παρόλο που δεν αγωνίσθηκε πολύ. Χαρακτηριστικό της βελτιωμένης εικόνας μας ήταν και οι μόλις 3 χαμένες ελεύθερες βολές σε 20 προσπάθειες, ποσοστό που αν το είχαμε στη Λιθουανία ίσως και να κερδίζαμε. Παρόλα αυτά σήμερα σε κάποιες φάσεις φάνηκε η έλλειψη κατάλληλων  κορμιών τόσο στο 4 όσο και στο 5 αν και οι αντίπαλοι μας δεν ήταν ικανοί να το εκμεταλλευτούν. Απέναντι σε άλλες ομάδες με πιο καλούς ψηλούς αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΠΡΕΠΕΙ» ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ

Δεν κρινόταν κάτι στο σημερινό παιχνίδι αλλά είχε την δική του ξεχωριστή σημασία για την φετινή μας προσπάθεια. Μετά από 3 ισάριθμες ήττες απέναντι σε 2 πολύ δυνατούς αντιπάλους και ένα δύσκολο εκτός έδρας όπου δεν ήμασταν το φαβορί… ήρθε ο Απόλλων Πατρών όπου ο ΑΡΗΣ είχε το «πρέπει» της νίκης και αντέδρασε ιδανικά φθάνοντας στην πρώτη νίκη της χρονιάς! Κυριάρχησε από το ξεκίνημα και δεν επέτρεψε ούτε στους 3 διαιτητές να του κλέψουν τη νίκη παρά την «φιλότιμη» προσπάθεια τους.  Ωστόσο το μήνυμα από τους γκρι το πήραμε και για αυτό οφείλουμε να βελτιωθούμε αλλά και να  ενισχυθούμε κάτω από το καλάθι.  Δεν πρέπει να τους δώσουμε όπως πέρσι την ευκαιρία να μας φρενάρουν. Έτσι ρε ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!

ΥΓ. Πως να μην γκρινιάζει ο Μπαρτζώκας για την διαιτησία όταν βλέπει πως αβάνταραν σήμερα τον Απόλλων Πατρών; Σε σχέση με τους πατρινούς, δεν αδικήθηκε;

ΥΓ2. Από την μια τα άδεια γήπεδα από την άλλη ο κόσμος του ΑΡΗ όπου και στην Πάτρα έδωσε το παρών!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!