Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΡΗΣ – Απόλλων Πατρών 70-56 | Βελτιώθηκε και ανάσανε! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 20:47

Ελαφρώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε σήμερα ο ΑΡΗΣ μας και αυτό ήταν αρκετό κόντρα στον προβληματικό Απόλλων Π. ώστε να πάρει τη νίκη. Μια πολύτιμη νίκη σε ένα παιχνίδι που αν στράβωνε η κατάσταση θα γινόταν ζόρικη. Πολλά τα «πρέπει» για το σύνολο του Γ.Καστρίτη ώστε να βελτιωθεί, ωστόσο αυτή η νίκη σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του δίνει τη δυνατότητα να δουλέψει.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ «ΓΚΡΙ ΕΜΠΟΔΙΑ»

Πολλά τα φαλτσοσφυρίγματα από το ξεκίνημα του αγώνα που προκάλεσαν από νωρίς μια νευρικότητα στους παίκτες μας αλλά και σε όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Μετά όμως από περίπου 2 αγωνιστικά λεπτά η ομάδα συνήλθε μπόρεσε να παίξει άμυνα και με πολυφωνία στην επίθεση έφθασε στο +7. Και πάλι όμως η διαιτητική τριάδα ήταν αυτή που σε μεγάλο βαθμό δεν επέτρεπε στην ομάδα μας να ξεφύγει.

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΕΦΘΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο ο ΑΡΗΣ μας για να πάρει τη νίκη. Τα ξεσπάσματα του Κέλι και του Χάνλαν αλλά και οι λύσεις από τους Κάουαν και Γουίλιαμς στην επίθεση έφθαναν ώστε ο ΑΡΗΣ να μην αγχωθεί. Ο Απόλλων ήταν αρκετά κακός και δεν μπορούσε να απειλήσει μιας και τα μακρινά αμαρκάριστα σουτ που τους δίναμε σπάνια έβρισκαν στόχο. Ενώ κάτω από το καλάθι ο Τσαλμπούρης ήταν η μοναδική απειλή.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Ναι μεν η νίκη ήρθε εύκολα αλλά αν σταθούμε σε αυτό τότε μάλλον η συνέχεια θα είναι δυσάρεστη. Υπήρχε περισσότερη προσπάθεια στην άμυνα και σοβαρότητα στην επίθεση αλλά ως εκεί. Τεράστιο το πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας με τα λάθη του Κάουαν να σπάνε νεύρα, κακές επιλογές στην επίθεση και μια άμυνα που με ευκολία έδινε το ελεύθερο μακρινό σουτ. Την ίδια στιγμή που κάπου και ο Καστρίτης φαίνεται να το χάνει προσπαθώντας να περάσει το «στίγμα» του και δίνοντας χρόνο «εγκληματικά» σε έναν Καμάρα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο παρόν και στο μέλλον της ομάδος εις βάρος παικτών όπως είναι ο Νετζήπογλου, ο Σιδηροηλίας και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης της εφηβικής ομάδας. Μια επιλογή εξίσου παράλογη όπως αυτή του να κρατάει ταυτόχρονα το δίδυμο Χάνλναν και Κέλι στον πάγκο αλλά και να μην δοκιμάζει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την κυκλοφορία της μπάλας όπως το να βάλει τον Χάνλαν στη θέση 1 άντι για τον ασταθή Κάουαν και τον μετριότατο Πουλιανίτη. Μια θέση την οποία έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια στην εντυπωσιακή του χρονιά στον Ηρακλή.

ΚΕΡΔΙΣΕ, ΑΝΑΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ

Χωρίς ιδιαίτερο άγχος ο ΑΡΗΣ επικράτησε επί του προβληματικού Απόλλων Π. παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Αύξησε την ένταση στην άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, βρήκε λύσεις στην επίθεση αλλά ως εκεί… Φανερή η έλλειψη μπασκετικού ρεαλισμού από τον κόουτς αλλά και την διοίκηση που δείχνουν πεπεισμένοι ότι όλα πάνω στο παρκέ λειτουργούν ιδανικά. Όπως ιδανική φαντάζει δεδομένων των συνθηκών η 5η θέση αυτήν την στιγμή… Μακάρι να παραμείνουμε εκεί.

ΥΓ. Καθαρά «πελατειακή» η σχέση ομάδος-οπαδών με τους κατόχους διαρκείας σε αυτές τις μαύρες χρονιές του μπασκετικού ΑΡΗ για ακόμη μια φορά να αδειάζονται με άκομψο τρόπο από την ΚΑΕ. Και αν το εγχείρημα της «ενίσχυσης» πέτυχε ας βγουν να μας πουν πόσα εισιτήρια από τα διαθέσιμα τελικά πουλήθηκαν.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!