Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο εορτασμός των 100 χρόνων με φόντο τον Λευκό Πύργο

Posted On Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:44

Μέσω ενός δελτίου τύπου και ενός video με πρωταγωνιστή τον Χ.Παπαγεωργίου ο οποίος είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων ιστορίας της αγαπημένης μας ομάδος. Μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο, στη σάλα "Nick Galis Hall" εκεί δηλαδή όπου δοξάστηκε όσο πουθενά αλλού το μεγαλείο του ΑΡΗ μας και εκεί από όπου η ιδέα που λέγεται ΑΡΗΣ διαδόθηκε για τα καλά εκτός συνόρων. Όχι ότι οι μεγάλες ποδοσφαιρικές επιτυχίες στα Ευρωπαϊκά κύπελλα δεν ήταν σημαντικές, αλλά η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη και των άλλων παιδιών ήταν αυτή που ένωσε ολόκληρη την Ελλάδα κάτω από τα κιτρινόμαυρα χρώματα και έκανε την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ με εκείνες τις αξέχαστε Πέμπτες να έχουν σημαδέψει γενιές και γενιές Ελλήνων. Από αυτούς που ήταν πιτσιρίκια τότε, μέχρι και τους μεγαλύτερους που μπορεί σήμερα να μην βρίσκονται ανάμεσα μας.  Εκεί θα τιμηθούν μεγάλες δόξες από το ένδοξο παρελθόν από όλα τα τμήματα του συλλόγου και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο σύμβολο της πόλης, στον Λευκό Πύργο εκεί όπου χιλιάδες φίλοι της ομάδος μας έχουν πανηγυρίσει τους ένδοξους τίτλους της ομάδος μας.

Μια γιορτή σε μια πραγματικά στενάχωρη περίοδο μιας και η μοίρα μας τα έφερε έτσι όπου στα 100 χρόνια διανύουμε τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας σχεδόν σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Λογικό είναι όταν ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ, καταστρέφεται, ο μπασκετικός βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, το βόλεϊ παλεύει να σωθεί αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα περνάνε τον δικό τους Γολγοθά να μην υπάρχει διάθεση για γλέντια και γιορτές. Εδώ όμως όλοι πέσαμε στην παγίδα, παρασυρόμενοι από τους πιο παρορμητικούς δημιουργώντας ένα κλίμα το οποίο εγκλώβισε ακόμη και την οργανωτική επιτροπή. Από τότε που κολλήσαμε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας πολλοί ήταν αυτοί έσπευσαν να βροντοφωνάξουν "ποια γιορτή, ποια 100 χρόνια..." και ακόμη και σήμερα να εκφράζουν την αντίθεση τους με την γιορτή και να προχωράνε παραπέρα λέγοντας ότι η πιθανή πτώση του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ θα παρασύρει και τον υπόλοιπο σύλλογο. Μια εντελώς λάθος νοοτροπία που "πέρασε" σε πολύ κόσμο και σε μεγάλο βαθμό και στην οργανωτική επιτροπή. Με μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία αυτή η γιορτή αν είχε οργανωθεί ακόμη καλύτερα θα μπορούσε να ήταν η αφετηρία της επιβίωσης του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ με κάθε τρόπο ή στην χειρότερη περίπτωση το σύνθημα της αναγέννησης ολόκληρου του συλλόγου. Όχι κηδεία όπως πολλοί συνΑρειανοί πιστεύανε ή εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα είναι αλλά μια στιγμή υπερηφάνειας που θα πείσει εχθρούς και φίλους ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα πεθάνει ποτέ και πάντα θα αποτελεί το καμάρι της Θεσσαλονίκης εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο ΑΡΗΣ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και φυσικά 100 χρόνια ιστορίας δεν γίνεται να "σβηστούν" για 3-4 μαύρες αγωνιστικές χρονιές. Ο ΑΡΗΣ έτσι όπως τον μάθαμε είναι πολλά παραπάνω από κάποια εφήμερα αποτελέσματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ναι μεν είναι αθλητικό σωματείο και κάθε επιτυχία μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά ο ΑΡΗΣ από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ήταν ένα πρωτοποριακό σωματείο που  εκπροσωπούσε πολλά παραπάνω από την αγωνιστική του παρουσία μέσα στα γήπεδα. Διέδιδε πολιτισμό, ήθος, αξιοπρέπεια και είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε τη συνέχιση του. Για τους άλλους μπορεί να είναι ένας αντίπαλος στο γήπεδο, για εμένα προσωπικά όπως θέλω να πιστεύω και για όλους τους Αρειανούς είναι ένα αθλητικόκοινωνικοπολιτισμικό φαινόμενο που επηρεάζει καθημερινά τις ζωές μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί στις 4 γραμμές του γηπέδου και στους πίνακες κατάταξης κάποιας αθλητικής διοργάνωσης! Όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα, για αυτό την Τρίτη 25 Μάρτιου στις 18.00, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Nick Galis Hall"!

Και έτσι για να φτιαχτούμε λίγο ας θυμηθούμε το πολύ ωραίο βιντεάκι που ετοιμάστηκε από το Novasports και προβλήθηκε στο περίπτερο μας στην έκθεση.{source}


<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/qdR3yUuXjRc?version=3&amp;hl=el_GR&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/qdR3yUuXjRc?version=3&amp;hl=el_GR&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
{/source}

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!