Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλήθειες που πονάνε ...και κρύβονται

Posted On Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 19:10

Επειδή όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτή την ιστοσελίδα  είμαστε λάτρεις της αλήθειας θα ασχοληθούμε με την προ λίγων ημερών συνέντευξη του Παναγιώτη Στεφανίδη στην εφημερίδα Μακεδονία όπου είπε πολλά και σημαντικά πράγματα. Είπε αλήθειες που όπως φαίνεται πονάνε και ενοχλούν συγκεκριμένους ανθρώπους και για αυτόν ακριβώς τον λόγο κιτρινόμαυρα site και Αρειανοί μεγαλοδημοσιογράφοι που φυσικά υπηρετούν εδώ και καιρό αυτή την κλίκα που λυμαίνεται τον ΑΡΗ μας προσπαθούν να τα κρύψουν όσο πιο βαθειά γίνεται. Λες και μίλησε κάποιος παλιός παράγοντας ή ένας βετεράνος που εξέφρασε απλά την προσωπική του άποψη για το πως βλέπει τα πράγματα στον ΑΡΗ από έξω. Επειδή όμως ο Παναγιώτης Στεφανίδης δεν είναι ένας τυχαίος που μιλάει χωρίς να γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο που διεκδίκησε πριν λίγο καιρό την προεδρεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τελικά κατέληξε να είναι ένας εκ των 3 εκλεκτών που ήθελε ο S3 αλλά και το σώμα της ΚΜΑ στην τελευταία συνέλευση ώστε να ηγηθούν στην προσπάθεια σωτηρίας του ΑΡΗ. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θα αναπαράγουμε και θα σχολιάσουμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του.

"είχε γίνει μία συνάντηση σε ξενοδοχείο, για να μας παρουσιάσει ο Λάμπρος Σκόρδας το πλάνο για το άρθρο 99, το οποίο ήταν μία πολύ καλή προοπτική και σαν πρόταση εμένα με έβρισκε θετικό"

Δηλαδή υπήρχε ξεκάθαρη πρόταση την οποία ένας εκ των 3 ανθρώπων που εμπιστευτήκαμε ομόφωνα την έβρισκε καλή αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησε. Καλό είναι κάποια στιγμή όσοι αντέδρασαν έντονα εκείνη την ημέρα και οδήγησαν στην σημερινή διοικητική κατάσταση 4 μήνες μετά να μας πουν την άποψη τους και κατά πόσο θεωρούν εκ τους αποτελέσματος αν έπραξαν σωστά ή όχι.

"με πλησίασαν οργανωμένοι οπαδοί και μου ζήτησαν να βγω από την αίθουσα. Βγήκα έξω, ήταν εκεί ο Σταύρος με τον Αλέκο. Εκείνη τη στιγμή είπαμε «πάμε» με συναίσθηση του κινδύνου, αλλά και ευρισκόμενοι σε ένα αδιέξοδο. Ήταν μια συνέλευση που όδευε στο μηδέν. Πρέπει να τονιστεί, ότι δεν ήταν οργανωμένο να γίνει διοίκηση ο Λαμπριάκος, ο Κατσιαούνης, ο Στεφανίδης. Εγώ και με τους δύο είχα απλώς ένα «γεια». Και από ό,τι ξέρω και ο Σταύρος με τον Αλέκο δεν ήταν παρέα."

Με λίγα λόγια το αποτέλεσμα εκείνης της σημαντικότατης συνέλευσης προέκυψε από την παρέμβαση/επιθυμία των οργανωμένων που όπως εδώ και καιρό ακούμε έχουν χαράξει μια νέα πολιτική που δεν θέλει να παρεμβαίνουν όπως παλιά στα διοικητικά της ομάδος...

"Οι ενημερώσεις που είχα ήταν όλες ψευδείς και ελλιπείς. Είχα ενημέρωση από τΙς προηγούμενες διοικήσεις ΠΑΕ και ΚΜΑ. Η απόκλιση ήταν σημαντική. Από τη μία σε διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι τακτοποιημένα κι από την άλλη διαπιστώνεις στην πορεία, ότι δεν έχει πληρωθεί δόση στην εφορία και χρειάζονται σε πρώτη φάση 180.000 ευρώ και μετά άλλες 520.000. Τι να μπορείς να πεις; Επιπλέον, ξέραμε ότι δεν υπήρχαν εκχωρήσεις. Η διοίκηση μας είπε ότι δεν υπήρχαν. Στην πορεία όμως προέκυψαν εκχωρήσεις γύρω στις 400.000."

Κύριε Γρανούζη, Ζαμπέτα, Χρ. Γρόλλιο, Γιαννόπουλε, Νικολαϊδη(που αντί να βγεις να πεις καμιά κουβέντα στον κόσμο που σε πίστεψε υπερασπίζεσαι αυτούς που οδήγησαν τον ΑΡΗ ως εδώ) και λοιποί? Για ποιές ελλιπείς και ψευδείς αναφορές μιλάει ο κ.Στεφανίδης? Αφού εσείς αμέτρητες φορές δημόσια τονίσατε ότι παραδόθηκαν όλα τα στοιχεία κανονικά σε όποιον τα ζήτησε.

"Αυτό που ήταν όμως εξοργιστικό ήταν οι χορηγικές συμβάσεις. Υπήρχαν συμβάσεις που ήταν ανταποδοτικές και ενώ ό Άρης έκανε μία συμφωνία με ένα χορηγό πχ. για διαφήμιση σε μία πινακίδα κι έπρεπε από το συγκεκριμένο χορηγό να προμηθευτεί προϊόντα ή υπηρεσίες, η σύμβαση ήταν με τέτοιο τρόπο φτιαγμένη που στο τέλος ο Άρης μόνο έδωσε λεφτά στο χορηγό και ο χορηγός διαφημίστηκε τζάμπα."

Καλα βρε κ.Μπαλογιώργη, Σαρρή, τζουκμποξ και λοιποί εσείς δεν είχατε πάρει τον τίτλο των πρωταθλητών των χορηγιών στην πόλη? Και αυτό ο παπάς?

"όσες κόντρες και να ‘χω με τον Ζαμπέτα, διαφορετική αντίληψη και νοοτροπία, είναι τουλάχιστον ένας άνθρωπος που δεν σηκώθηκε να φύγει. Έχει όμως έναν τρόπο σκέψης, ο οποίος δεν αλλάζει. Εμείς του λέγαμε τα δικά μας, αυτός τα δικά του, ότι φταίει ο Σκόρδας."

Σαν λέμε ότι ο Αντώνης Ζαμπέτας βρίσκεται στην κοσμάρα του! Αν θέλει τόσο πολύ να παραμείνει στον ΑΡΗ ας το κάνει, αλλά σαν φροντιστής του χόρτου ή οδηγός του πούλμαν της Κ17. Στην χειρότερη περίπτωση να "καεί" το χόρτο ή να ξεχάσει να βάλει βενζίνη στο πούλμαν...

"Πιθανότατα θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί νωρίτερα ή τουλάχιστον, η επιτροπή νομικών που συστήθηκε για να εξετάσει το "99" θα έπρεπε να συσταθεί από το καλοκαίρι"

Άλλος ένας άνθρωπος από μέσα που λέει ότι οι "5"(δική τους απόφαση ήταν) της ΚΜΑ έπραξαν λάθος και έπρεπε η διαδικασία για το "99" να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

"Δηλαδή, η άποψη περί κίνησης για το "99" μεσούσης του καλοκαιριού, ώστε η ΠΑΕ να διαθέσει δικά της χρήματα για καλύτερη στελέχωση του ρόστερ κι όχι προς πιστωτές, έχει τελικά βάση;
Εχει βάση. Εμείς όμως, ως διοικούσα επιτροπή θεωρήσαμε ότι δεν έχουμε τη θεσμική κατοχύρωση για μία τέτοια απόφαση. Αυτή ήταν μία απόφαση που έπρεπε να ληφθεί από το δ.σ. της ΚΜΑ, το μεγαλομέτοχο της ομάδας."

Άρα οι περιορισμένες αγωνιστικές δυνατότητες του φετινού ΑΡΗ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στην στενοκεφαλιά των "5" της ΚΜΑ που για να εξυπηρετήσουν τον εγωισμό τους γράψανε στα παλαιά τους τα παπούτσια την ομάδα.

"Η ΚΜΑ έκανε τις συνεδριάσεις της, συζητούσανε… Εμείς βλέποντας το πού πηγαίνει η κατάσταση απλώς τους το εισηγηθήκαμε. Ειδικά ο Αλέκος Κατσιαούνης τους είπε «παιδιά πρέπει να δούμε το ‘99»"

Δηλαδή αυτοί που επέλεξε το σώμα της ΚΜΑ για να ηγηθούν την προσπάθεια σωτηρίας του ΑΡΗ θέλανε να τρέξει το '99' αλλά οι "5" όχι για δικούς τους λόγους...

"Αφού βλέπατε ότι τα πάντα είναι ρευστά, γιατί επομένως ο Άρης περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή για την ενημερότητα, απεμπολώντας μάλιστα ένα σημαντικό ποσό από τα εγγυημένα έσοδά του;
Αυτό ήταν κωλυσιεργία της ΚΜΑ. Το "99" ήταν η μοναδική πρόταση και πιέσαμε γι’ αυτό. Υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις ότι δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε σ’ αυτό."

Δηλαδή  οι "5" της ΚΜΑ ήταν το πρόβλημα και πάλι...

"Εγώ κατάλαβα, ότι το ήθελαν όλοι το "99". Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το πρόβλημα ήταν το ποιος θα το τρέξει"

Άρα το κώλυμα των "5" είχε να κάνει με τον Λάμπρο Σκόρδα και όχι με την πρόταση του. Παρόλα αυτά τα "προσωπικά τους" υπερίσχυσαν από το συμφέρον του ΑΡΗ μας.

"Ποτέ δεν είχαμε ενόχληση από τον Σκόρδα. Είχε έρθει και σε μία συνάντηση που έκανε η ΚΜΑ με τη διοικούσα επιτροπή, γνώστης των προβλημάτων της ομάδας πριν από μας, τα ήξερε καλύτερα από μας, ήταν φανερό αυτό, δεν υπήρξε ούτε κόντρα, ούτε το οτιδήποτε, αλλά συζητήσεις."

Δηλαδή ο Σκόρδας που μάζεψε σαφώς περισσότερους ψήφους απο τους "5" ήταν ενήμερος για τα θέματα του ΑΡΗ και είχε και προτάσεις αλλά οι "5" προτίμησαν να τον κάνουν πέρα για δικούς τους λόγους.

"Παπαϊωάννου, Πόππης, Ορφανίδης κάθε Κυριακή είναι στο γήπεδο. Με τα διοικητικά πάντως, δεν ασχολείται κανείς. Ούτε ρωτάνε, ούτε τίποτα."

Μήπως κάποιος πρέπει να τους πιέσει να ασχοληθούν και να μας πουν τουλάχιστον την δική τους εκδοχή για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τον ΑΡΗ? Γιατί ανεξάρτητα από την διαχρονική προσφορά τους στον σύλλογο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πρόσφεραν καθοριστική στήριξη στην διοίκηση Αθανασιάδη της οποίας ήταν μέλη. Άλλοι με διπλά παπλώματα και άλλοι με συνεργάτες-επενδυτές από το Ντουμπάι. Ας μην το ξεχνάμε.

"Ο Σιωπίδης όμως, είχε εμπλοκή στο φιλικό με την Μπενφίκα; Εσείς γνωρίζατε εξαρχής ότι θα είναι η β’ ομάδα;

Ναι, είχε εμπλοκή. Για το αν ήταν η β’ Μπενφίκα, μπορώ να πω ότι το έμαθε στο 65’ του αγώνα. Τσατιστήκαμε και οι τρεις.

Νιώσατε εκτεθειμένοι στον κόσμο;
Φυσικά. Αλλά ως εκεί. Υπήρξε μια πρωτοβουλία του Ζαμπέτα με τον Σιωπίδη, στο άκουσμα της οποίας κρίναμε ότι μπορούσε να αποφέρει κέρδη. Έτσι όπως εξελίχθηκε κρίνεται αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία."

Άλλη μια τρανή απόδειξη των διοικητικών ικανοτήτων του Αντώνη Ζαμπέτα και των συνεργατών του. Έτσι ως αντίλογο για όλους όσους κόπτονται τώρα τελευταία να μας πείσουν ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του Ζαμπέτα στον ΑΡΗ.

 

Αντί λοιπόν να βγάζουμε τον κάθε δικηγόρο να μας λέει την άποψη του για το μέλλον του ΑΡΗ ή τα συγκεκριμένα πρόσωπα του δ.σ. της ΚΜΑ να ανασκευάζουν διαρκώς τις απόψεις τους(κωλοτούμπες) σαν να μην συμβαίνει τίποτα ας ασχοληθούν όσοι κόπτονται πραγματικά για το καλό του ΑΡΗ και σκίζονται να ενημερώσουν τον κόσμο του με όλα τα σημαντικά που ανέφερε ο Π.Στεφανίδης στην συγκεκριμένη συνέντευξη.

ΥΓ. Καλό είναι τα θύματα και οι ηθικοί αυτουργοί των μικροεπεισοδίων στα δημοσιογραφικά που κόστισαν 15.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ να παραδειγματιστούν από τον Τάσο Κουρκούμπα για να μάθουν πως γίνονται οι συνεντεύξεις αλλά και ποια πρέπει να είναι η στάση του δημοσιογράφου απέναντι στις εξελίξεις.