Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Τζογάροντας" στον ΑΡΗ... αγνοώντας τα προφανή

Posted On Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 21:30

Επιστροφή και με τον πλέον επίσημο τρόπο του Δ.Καλαϊτζίδη στον πάγκο της ομάδος μας ως βασικός προπονητής με βοηθό του τον Ντομπρασίνοβιτς που πολύ γρήγορα η προπονητική του καριέρα πήρε τα κάτω της. Μια ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού τμήματος που φανερώνει την στήριξη-εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη αλλά και την προσήλωση στον αδιαπραγμάτευτο στόχο της ανόδου. Ένας στόχος που φυσικά και δεν έχει χαθεί από τώρα αλλά αυτό που σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί είναι το όποιο όραμα μπορούσε να δώσει ο Γολγοθάς της Γ Εθνικής στους "υποστηρικτές" της εθελούσιας πτώσης/εκκαθάριση. Άλλωστε ακόμη και όσοι βλέπανε εξαρχής σαν χαρακίρι την πτώση στην Γ Εθνική γνωρίζουν ότι όπως είχε γίνει μετά την πρώτη πτώση με το "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ", όπως είχε γίνει μετά την δεύτερη πτώση με την δημιουργία της Λέσχης έτσι και τώρα θα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που θα πωρωθεί με την ιδέα της επιστροφής και της δημιουργίας μιας δυνατής ομάδος απαλλαγμένης από τα χρέη και τις αρρώστιες των προηγούμενων χρόνων. Για να γινόταν αυτό όμως θα έπρεπε να υπάρχει ειλικρίνεια και συνέπεια εντός και εκτός γηπέδου. Το διοικητικό κομμάτι με τις τόσες αλλαγές από το καλοκαίρι σε ΑΣ και ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και με το κρυφό "μνημόνιο" έχει χαθεί εδώ και καιρό, ενώ και το αγωνιστικό που τον Δεκέμβριο έμοιαζε να είναι στο σωστό δρόμο πλέον έχει χαθεί οριστικά. Όχι φυσικά η άνοδος αλλά αυτό της ομάδας τραίνου που όπως ήταν λογικό όλοι περιμέναμε να δούμε. Αντί για αυτό από την αρχή της χρονιάς βλέπουμε μια ομάδα να ζορίζεται να φθάσει στη νίκη και μερικές φορές(όπως συνέβη 2 φορές απέναντι στη Δράμα) να αποτυγχάνει εντελώς. 

Μετά το ατυχές αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ξαφνικά ακούμε κατηγορίες κατά του Καλαϊτζίδη, δυσφορία για τις μεταγραφές, απορία για την επιλογή Ντομπρασίνοβιτς και άλλα πολλά. ΣυνΑρειανοί μας πέφτουν από τα σύννεφα με αυτά που γίνονται στον ΑΡΗ ενώ οι "υπερασπιστές της αλήθειας" τα λέγανε(?!?!?!) εδώ και καιρό αλλά δεν τους ακούγαμε... Πως θα μπορούσαν όμως τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά όταν έχουμε επιτρέψει στον κάθε τυχάρπαστο φιλόδοξο άνθρωπο να έρχεται να διεκδικεί την ευκαιρία του τζογάροντας την ύπαρξη του ΑΡΗ μας; Γιατι να μην αναλάβει ένας άφραγκος για πρόεδρος μοιράζοντας υποσχέσεις όπως έκανε ο Στεφανίδης; τι είχε να χάσει; γιατί να μην ρίξουμε τον ΑΡΗ στην Γ ώστε μετά με ευκολία να τον αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι και να αυτοαποκαλούμαστε "ήρωες"; γιατί να μην δοκιμάσουμε με οικονομικές μεταγραφές να ανεβάσουμε την ομάδα τραίνο; γιατί να μην διώξουμε όλο το τεχνικό τιμ που είχε την ομάδα πρώτη και να φέρουμε έναν νέο ορεξάτο προπονητή; Έχει να χάσει κανείς τίποτα; η απάντηση είναι όχι Ακόμη και αυτοί που βάζουν κάποια χρήματα θα μου επιτρέψετε να πω ότι το οικονομικό ρίσκο σε σχέση με αυτά που ίσως καταφέρουν να κερδίσουν είναι ελάχιστο.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι όλα όσα γίνονται στον ΑΡΗ έχουν αποκλειστική βάση την υπέρμετρη προσωπική φιλοδοξία του καθενός που χωρίς οργάνωση, πλάνο και ρεαλισμό κάνει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι αγνοώντας τα προφανή. Ας θυμηθούμε λοιπόν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα όλα τα προφανή που αγνόησαν οι "ήρωες" που βγήκαν μπροστά και μαζί και οι υποστηρικτές τους που όπως συνηθίζεται προτιμούν να μένουν στα πρόσωπα και στις καλές δημόσιες σχέσεις και όχι στην ουσία των πράξεων:

1) Στήριξη σε Στεφανίδη ενώ όπως όλοι εκ των υστέρων δηλώσαν δεν είχε την δυνατότητα να υλοποιήσει τίποτα από όλα όσα υποσχόταν. Τα προβλήματα ρευστότητας για μεταγραφές και την προετοιμασία ούρλιαζαν ότι υπάρχει χοντρό πρόβλημα αλλά η στήριξη.... στήριξη...

2) Βιαστικό διαζύγιο με αρκετούς παίκτες από την περσινή ομάδα που θα μπορούσαν να είχαν μείνει που σε συνδυασμό με την έλλειψη μεταγραφών οδήγησε στην παγκόσμια πρωτοτυπία προετοιμασίας ομάδος στη Βουλγαρία χωρίς παίκτες και φιλικά παιχνίδια... Και όλα αυτά με την στήριξη/συγκατάθεση του προπονητή.

3) Εθελούσια πτώση στη Γ Εθνική χωρίς να υπάρχει σοβαρός χρηματοδότης αλλά και χωρίς οργάνωση και πλάνο που ήταν ακόμη πιο σημαντικά.

4) Ελάχιστη μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι επι Γαλανού μιας και ο προπονητής δεν ήθελε σχεδόν κανέναν παίκτη... Ο Φερνάντεζ αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ ο Πόι αποκτήθηκε κόντρα στα θέλω του κ.Καλαϊτζίδη. Αναμφισβήτητα οι 2 κορυφαίοι του ΑΡΗ ως τώρα.

5) Διάλυση με συνοπτικές διαδικασίες της ομάδος που είχαν στήσει οι Τοπαλίδης - Καμπός που μέχρι να επιστρέψει ο διωγμένος ως αποτυχημένος  προπονητής κ.Καλαϊτζίδης ήταν στην πρώτη θέση. Οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ και ο άκομψος τρόπος με τον οποίο πολλοί παίκτες είδαν την πόρτα της εξόδου  ήταν λογικό να φέρει μια αναστάτωση. Συν ότι από το καλοκαίρι λεγόταν ότι πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν θέμα με την συμπεριφορά του κ.Καλαϊτζίδη.

6) Τον Ιανουάριο έγιναν μεταγραφές καλές για Γ Εθνική αλλά όχι αρκετά καλές για την ομάδα-τραίνο που θα έπρεπε να είναι ο ΑΡΗΣ από την αρχή της χρονιάς.

7) Πρόσληψη ενός μαθητευόμενου προπονητή χωρίς την παραμικρή εμπειρία. Παράλληλα με την παρουσία του κ.Καλαϊτζίδη στις προπονήσεις λέξεις όπως γλάστρα, μπροστινός κτλ ταίριαζαν 100%.γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση από την πρώτη στιγμή.

8) Αλλαγή προπονητή με τον Καλαϊτζίδη (που σχεδόν ότι έκανε από το καλοκαίρι αποδείχθηκε λάθος) να αναλαμβάνει ως βασικός προπονητής και ο Ντομπρασίνοβιτς να υποβαθμίζεται σε βοηθός του... Δηλαδή ευελπιστούμε ότι ο άνθρωπος που στην ουσία ήταν ο προπονητής του ΑΡΗ αλλά είχε μπροστινό του τον Ντομπρασίνοβιτς τώρα που ξαναβαφτίστηκε και επίσημα προπονητής μπορεί να αλλάξει κάτι. Τα σχόλια για αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας και ενίσχυση της πειθαρχίας τώρα που έβαλε την φόρμα του ο νέος προπονητής απλά προσβάλλουν την νοημοσύνη μας....

9) Έλλειψη βασικής ιεραρχίας στην ομάδα. Πλέον στην επόμενη διαφωνία μεταξύ προπονητή-παίκτη ο παίκτης θα παραπέμπεται από τον προπονητή Καλαϊτζίδη στον επικεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος κ.Καλαϊτζίδη  και ο διαμαρτυρόμενος παίκτης σε περίπτωση που θα έχει πρόβλημα με τον προπονητή Καλαϊτζίδη θα μπορεί να πηγαίνει να διαμαρτύρεται στον επικεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος  κ.Καλαϊτζίδη... Εύγε!

10) Η εκκαθάριση προχωράει κανονικά... ο ειδήμονας επί του θέματος κ.Σφυρής που μας παρουσίασαν το καλοκαίρι στο Παλέ για να μας πείσουν για τη Γ Εθνική και  μιλάει για καταστροφική καθυστέρηση και ότι πλέον  δεν είναι δυνατό να προχωρήσει η εκκαθάριση σύμφωνα με τις ισχύουσες προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες προφανώς είναι ακόμη ένας "γεροξεκούτης" που δεν ξέρει τι του γίνεται... Τώρα δηλαδή αν σε 3 μήνες μας πουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εκκαθάριση θα πρέπει να πέσουμε πάλι από τα σύννεφα; εκτός φυσικά και αν δεν χρειαστεί ως τότε να ανησυχούμε για την εκκαθάριση...

Η ομάδα και ο κόσμος της έχει υποχρέωση να παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την άνοδο και αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο που δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά μαζί με ποιον συμπαθούμε ή αντιπαθούμε. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να αφυπνιστούμε σαν κόσμος του ΑΡΗ και να σταματήσουμε να αγνοούμε τα προφανή. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι όποιος και αν βγαίνει μπροστά, το παίζει "σωτήρας" ή "ήρωας" και αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων η αποτυχία και η καταστροφή δεν είναι κάτι αποκλειστικά δικά του αλλά θα είναι αποτυχία και καταστροφή του ΑΡΗ όλων μας. Δεν απέτυχε ο Σκόρδας, ο Αθανασιάδης, ο Ζαμπέτας, ο Ψηφίδης, ο Ηλιάδης, ο Στεφανίδης, ο Γαλανός κτλ αλλά ο ΑΡΗΣ απέτυχε και αυτό είναι κάτι που το βιώνουμε καθημερινά...

ΥΓ. 15.000€ και 50% από τα έσοδα των εισιτηρίων για κάποιους όπως φαίνεται είναι αρκετά για να αγνοείς τα προφανή και να "τζογάρεις" με τον ΑΡΗ...

ΥΓ2. "Συγνώμη λάθος" επεισόδιο #859

ΥΓ3. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!